• Desertai

Kukurūzų kruopų košė su persikais

2 porcijoms reikės:

  • 800 g moliūgo
  • 1 l daržovių sultinio
  • mažas svogūnas
  • 4 morkos
  • 100 ml „Aptamil3“ pieno mišinio
  • 200 g pupelių (virtų arba konservuotų)
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • žiupsnelis smulkinto muskato riešuto
  • ½ arb. šaukštelio smulkintų čiobrelių
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 50 g moliūgų sėklų
  • truputis aliejaus
  • žalumynų

 

Paruošimas

Nuluptą moliūgą supjaustome gabalėliais. Susmulkiname svogūną, supjaustome morkas. Į keptuvę įpilame aliejaus, pakepiname svogūnus. Į kitą keptuvę sudedame moliūgus, užpilame daržovių sultiniu, įberiame žiupsnelį muskato riešuto ir šiek tiek patroškiname. Viską supilame į dubenį, sudedame pjaustytas morkas, konservuotus kukurūzus bei pupeles, įdedame žiupsnelį druskos ir viską sutriname maisto trintuvu („blenderiu“). Į gautą masę įpilame „Aptamil 3“ pieno mišinio, įveriame žiupsnelį maltų pipirų, susmulkintų čiobrelių ir dar sykį sutriname maisto trintuvu. Paruoštą KOŠĘ pilame į dubenį, papuošiame žalumynais.